BENİM DE SÖYLEYECEK BİRŞEYLERİM VAR...

ANASAYFA

PROFİL

CV

FOTOĞRAFLARIM

VİDEOLARIM

YAZDIKLARIM

ÇİZDİKLERİM

İLETİŞİM


Resim Yüklenemedi...



Yazılım - Klasör Listeleyici

Bilgisayarda ki dosyaların içeriklerini; üzerinde değişiklikler yapılabilecek şekilde elde etmeye ihtiyacım oluyordu.

Diyelim ki, bilgisayarı formatlayacağım ve formattan sonra kuracağım programların isimlerinin çıktısını almam gerekiyor. Eskiden Start - Programs seçip ekran görüntüleri alarak bunları kaydeder, daha sonra pixel'leri bozuk resim dosyaları şeklinde bunların çıktılarını alırdım.

Başka bir örnek vermek gerekirse, incelenmek ve üzerinde çalışmak üzere bir CD geldiğinde, CD içerisindeki klasör ve dosyaları teker teker açıp incelemek yerine, CD içeriğinin indeksini çıkartıp hangi dosyanın hangi klasör içerisinde olduğunu bulmam gerekiyordu zaman zaman. Bu ihtiyaçlara cevap vermek için küçük bir uygulama geliştirmeye karar verdim.

Nasıl çalışıyor?

12,0 KB büyüklüğünde olan .exe dosyası çalıştırıldığında, küçük bir pencere açılıyor. Yukarıda ki "Klasör Seç" buttonuna basıldığı zaman Windows'un klasik "Open Folder" menüsü çıkıyor. Buradan da ilgili klasörün seçilmesi yeterli olur.

Klasör seçildikten sonra, bu küçük uygulama o klasör içerisindeki bütün dosya, alt klasörler ve her bir alt klasördeki aynı yapıyı en son dosyaya ulaşana kadar buluyor ve bunları uygulamanın ortasında ki pencere de gösteriyor.

Uygulamanın altındaki "Copy to Clipboard" buttonuna basıldığı zaman klasör indeksini gösteren bu yazılar Clipboard kopyalanıyor.

Bundan sonrası ise herhangi bir Text Editor kullanarak (MS Word, Notepad yada WordPad gibi) clipboard'a kopyalanmış olan bu text'in Text Editörüne yapıştırılması (Ctrl+V yada sağ tuş "Paste")

Sonrasında ise herhangi bir Word dosyasında işlem yapar gibi text üzerinde değişiklikler yapabilir veya çıktsını alabilirsiniz.

Eğer böyle bir uygulamaya ihtiyaç duyarsanız Klasor_Listeleyici.rar linkine tıklayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Yorumlar: