BENİM DE SÖYLEYECEK BİRŞEYLERİM VAR...

ANASAYFA

PROFİL

CV

FOTOĞRAFLARIM

VİDEOLARIM

YAZDIKLARIM

ÇİZDİKLERİM

İLETİŞİM


Resim Yüklenemedi...



Kelime Bulucu

Mobil platformlarda peşi sıra “bak bu son oyunum bundan sonra kapatacağım” diye diye oynamaya yine devam ettiren çeşitli Kelime Bulma oyunları var.

Kelime Avı da bu oyunlardan bir tanesi. Ben de bu oyunlardan ilham alarak aşağıdaki linkden indirebileceğiniz “Kelime Bulucu” uygulamasını yazdım. 4 x 4 matriks şeklinde komşu harflerden mantıklı kelimelerin üretildiği bir uygulamadır. Windows işletim sistemlerinde kullanılabilen basit bir .exe dosyası şeklinde kodlarını yazdığım uygulama, minimum 5 harfli kelimelere kadar bütün mantıklı kelimeleri ortaya çıkarmaktadır.

Program nasıl yükleyeceksiniz ve çalıştıracaksınız?

KelimeBulucu.rar dosyasını bilgisayarınıza indirin ve uygulamayı sıkıştırılmış dosyanın içerisinden çıkartın. KelimeBulucu.exe dosyasını çalıştırdığınız zaman uygulama açılacaktır.

Tek yapmanız gereken kutulara harfleri girmek ve ardından “Kelime Bul!” tuşuna basmak. Uygulama komşu harflerden oluşan minimum 5 harfli kelimeleri sağ tarafdaki pencerede listelemektedir.

Resetle tuşuna basıldığı zaman ise uygulama ilk çalıştırılmış gibi liste sıfırlanır ve harf girilen kutular temizlenir.

Uygulama genel olarak olası kelimelerin çoğunluğunu bulabilmektedir. Ama nadir de olsa bazı durumlarda bulamadığı kelimeler olmak da... Biraz daha geliştirilmeye ihtiyacı var uygulamanın...

Umarım işinize yarar...

 Aşağıda MUti adlı arkadaşın yorumuna istinaden bu videoyu koyma gereksinimi duydum. Videolarda da görüldüğü gibi harfleri girmem yaklaşık 16 saniye alıyor ama programın kelimeleri bulması 1 - 2 saniyeyi geçmiyor. Özellike programı yüklemek adına 3 sefer ard arda resetle işlem yaptım, yine de program hızlı bir şekilde kelimeleri buldu...

Yorumlar:

Burak Alpay tarafından yapılan yorumun tarihi: 8/26/2015 12:16:19 PM
Bilinmeyen yorumcu; Eğer e-mail adresini web sitemdeki iletişim bölümünden bana gönderirsen, kodları gönderirim.


bilinmeyen tarafından yapılan yorumun tarihi: 2/4/2015 10:01:48 AM
kodlarını paylaşma şansınız varmı


Burak Alpay tarafından yapılan yorumun tarihi: 11/14/2014 11:15:34 PM
Serhat K. Bilgisayarınızdaki .net framework'ü güncelleştirirseniz program çalışır. Bu arada program install paketi içermiyor, basit bir exe dosyasıdır. Yani, bilgisayarınıza yüklenen bir program değil, açtığınızda çalışır, kapattığınızda da sonlanır.


S. Kara tarafından yapılan yorumun tarihi: 11/14/2014 9:07:49 AM
İndiriyorum fakat kurmuyor. .NET Framework hatası veriyor


Burak Alpay tarafından yapılan yorumun tarihi: 10/16/2014 2:40:19 AM
atila; Evet tüm kutulara birer harf koymak gerekiyor. Programın mantığı, birbirine komşu harfleri kullanarak en az 5 harfli mantıklı kelimeleri bulabilmek. Birbirine komşu harfleri aradığı için iç logaritması gereği her kutunun doldurulması gerekli...


atila tarafından yapılan yorumun tarihi: 10/15/2014 3:14:02 PM
usta tüm kutuları doldurmak zorundamıyız


Burak Alpay tarafından yapılan yorumun tarihi: 9/25/2014 12:28:42 PM
MUti'nin yorumuna istinaden makalenin altına programın çalışma videosu yüklenmiştir. Kelimeleri 1-2 saniye gibi zamanlarda bulmaktadır.


Burak Alpay tarafından yapılan yorumun tarihi: 6/3/2014 9:02:34 AM
Merhaba MUti, Blogun sonunda da yazdığım gibi uygulamanın daha geliştirilmeye ihtiyacı var. Üst üste birkaç kere resetli kullanımdan sonra programda yığılma olabiliyor, bu gibi bir durumda programı kapatıp açmak çok da zahmetli bir yöntem değil.


MUti tarafından yapılan yorumun tarihi: 6/3/2014 7:50:46 AM
bu kadar hızlı program görmedim daha önce emeğine sağlık 3 gün sonra buluyor kelimeleri