BENİM DE SÖYLEYECEK BİRŞEYLERİM VAR...

ANASAYFA

PROFİL

CV

FOTOĞRAFLARIM

VİDEOLARIM

YAZDIKLARIM

ÇİZDİKLERİM

İLETİŞİM


Resim Yüklenemedi...



Fethiye Güncesi - 5. Gün (Serbest gün)

Turumuzun bu günü Serbest Gün, yani önceden belirlenmiş bir program yok ve herkes kendi oluşturdukları programlar doğrultusunda hareket ediyor.

Bağlı olduğumuz bir saat sınırlaması olmadığı için daha geç saate kadar uyuma şansımız oldu. Kalktıktan sonra biraz  blog sayfamla ilgilendim ve zaten dışarısı çok sıcak olduğu için klimalı odadan dışarı çıkmak istemedik. Saat 12:00’ye doğru toparlandık ve istikamet Ölüdeniz parolasıyla yola koyulduk.

Bugün için aklımda daha Fethiye’ye gelmeden önce “mutlaka yapılması gerekenler” listemde yer alan Yamaç Paraşütüni (Paragliding) yapmak vardı.

Ölüdeniz’e ulaştıktan sonra Çarşılarında gezmeye başladık. Fethiye’nin her yerinde olduğu gibi burada da yabancılar ağırlıklı. Denizle mesafesi çok az olan bir sürü otel var Ölüdeniz’de. Sahilde de büyükçe bir halk plajı var. Haliyle biraz gece hayatı biraz da deniz ve güneş arayanlar için herşeyin birarada olduğu bir tatil yeri Ölüdeniz.

Bodrum’daki sağlı sollu takıcılar, hediyelik eşya satışı yapan sokak mağazaları burada da var. Hem aile fertlerine hem de kendimize küçük Fethiye anıları alabilmek adına burada biraz zaman geçiriyoruz.

  

Daha sonrasında ise kararlı adımlarla Yamaç Paraşütü yaptıran şirketlerden biri olan SkySports’un yolunu tutuyoruz. Daha Fethiye’ye gelmeden bana tavsiye edilen bir şirketti ve çok profesyonel bir şirket oldukları sizinle ilgilendikleri andan itibaren anlaşılıyor.

Yamaç paraşütü yapmak için en az 2 gün öncesinden rezervasyon yaptırmanızı öneririm. Aksi takdirde kendiniz için uygun bir gün ve saat bulma şansınız olamıyor. Benim bundan haberim olmadığı için o gün içerisinde bir saat bulmaya çalıştım fakat bütün saatler doluydu. Tatilin kalanında da tur organizasyonları olduğu için bugünden başka şansım yokmuş gibi gözüküyor. SkySports’a cep telefonumu bırakarak eğer gün içerisinde bir iptal olursa bana haber vermelerini rica ettim.

O anda şansım yaver gitti ve 16:30 gibi beni aradılar ve 17:30 sortisinde bir kişilik yer olduğunu söylediler. 17:15’de orada olmamı istediler. Saat geldiğinde eşyalarımı Hande’ye bırakarak SkySports ofisinin yolunu tuttum.

Yamaç paraşütü yapacaklar için birkaç ufak bilgi: Ayağınızda spor ayakkabı olması gerekiyor. Şort ve t-shirt uygun bir kıyafet. Yanınıza su almanız tavsiye ediliyor çünkü 1900 metre yükseklikteki Babadağ’dan atlayışlar yapılıyor ve dağa giderken insanlar susuyormuş. Fotoğraf makinesi yada kameranızı yanınıza alabiliyorsunuz.

Bizden önceki sorti biraz geç çıktığı için saat 17:45 dolaylarında Ölüdeniz sahiline inmeye başladılar. Pilotlar birer birer ofise geldiler. Ofise geldikten sonra uçuş esnasında önlerinde ki müşterilerin fotoğraflarını çekiyorlar ve ofise gelip bunları CD’ye aktararak müşterilerin beğenisine sunuyorlar. Alıp almamak tamamen müşterilen insiyatifinde.

Yaver giden şansım o anda sekteye uğruyor, kuvvetli rüzgarlar yüzünden ve havanın elverişsiz olması nedeniyle SkySports atlayışlarını o gün için iptal ediyor. Benim bu yamaç paraşütü isteğim başka bir bahara kaldı.

 

Her ihtimale karşı SkySports’un iletişim bilgilerini veriyorum:

Telefon: 0252 617 05 11

Web adresi: http://www.skysports-turkey.com İnternet sitelerindeki iletişim linkinden ofislerinin yerini de bulabilirsiniz.

Ufak bir hayal kırıklığı ile Ölüdeniz sahilde yemek yemeye karar veriyoruz. Buzz Restaurant & Bar adında bir lokantanın üst katında kendimize iki kişilik bir masa buluyoruz. Ancak burada da birçok rezerve masa vardı, masa bulabildiğimiz için şanslıydık.

Güzel bir müzik eşliğinde yemeklerimizi yiyip, güneşi batırıyoruz Ölüdeniz’de.

  

  

Yine şans yüzüme gülerse diye SkySports’a Perşembe veya Cuma 17:30 atlayışlarında yer açılırsa diye ismimi yazdırdım. “Fingers Crossed”.

Fethiye Güncesi - 6. Gün (Çamur banyosu ve deniz kaplumbağaları)

Yorumlar: